« Barnboken

Sysselsätta barnen medan du lagar middag

Det allra bästa är ju då du kan låta barnen vara med och laga maten, tillsammans. Men det finns ju tillfällen det inte alltid passar så bra. Att hålla barnen lyckliga och sysselsatta medan du lagar middag är ofta en utmaning i sig, särskilt om man har småbarn och bebisar eftersom de behöver ständig tillsyn. Samma sak om det är så att du behöver en stund för dig själv och testa lyckan med free spins på nätet. Oavsett om du ska laga mat eller göra annat och sysselsätter barnen på något sätt, så se ändå till att ha uppsikt över dem. Det om något händer. 

Bra saker som sysselsätter barnen

Det finns saker som barnen kan göra i köket då du lagar mat. Låt dem rita på diskmaskinen till exempel. Du kanske tycker det låter tokigt, men om de använder whiteboardpennor så går det lätt att torka bort sedan. Se bara till att lära vilka pennor som får användas och inte!

En annan sak de kan få göra, är att stå vid diskhon och greja och leka med vatten. Små barn älskar att hälla upp och hälla ut vatten.

Du kan även låta dem greja med mobilen eller surfplattan genom att ladda ner pedagogiska appar, som lär dem saker samtidigt som de underhåller dem.

Hjälpa till

Som sagt, det allra bästa är så klart om barnen kan hjälpa dig med att laga maten. De brukar tycka bra mycket mer om maten om de fått vara delaktiga i att göra den!

8 Mar 2020